Dé vakman voor CV ketel installatie, vervanging, onderhoud, service en storingen in en om Alkmaar

Ma-vrij: 08:00 - 18:00

24uurs Storing Service

Erkend Installateur

Kwaliteit en Zekerheid

Bel +31 6 49 94 73 79

Alkmaar en omstreken

Problemen met CV – Checklist

Problemen met uw CV ketel? Bel Dirk Praat CV Service

Zelf uw CV ketel probleem oplossen

Een koude kachel, een douche die niet warm wil worden of andere problemen aan uw CV ketel zijn vaker dan niet het resultaat van een figuurlijke kink-in-de-kabel. Veel CV problemen kunt u dan ook gemakkelijk zelf oplossen! Met de volgende checklist vindt u wat u moet doen om weer een heerlijk warm huis (of douche) te krijgen

Om snel tot de oorzaak van het uitvallen van uw verwarming te komen hebben we hieronder een aantal mogelijkheden vermeld. Indien u namelijk zelf het probleem achterhaalt kunnen wij u wellicht makkelijker en sneller van dienst zijn.

Loop de checklist na

  • Controleer of de gaskraan open staat. Zo nee; deze openen en het toestel opnieuw starten ( resetten of ontsteken).
  • Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Zo nee; stekker in het stopcontact steken en het toestel opnieuw starten ( resetten of ontsteken)
  • Controleer of de batterijen van uw kamerthermostaat vol zijn, eventueel vervangen.
  • Controleer of de kamerthermostaat hoog genoeg staat. Zo niet, kamerthermostaat omhoog draaien.
  • Controleer de zekeringen/stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast. Is deze uitgevallen of uitgeschakeld dan dit herstellen en het toestel opnieuw starten ( resetten of ontsteken).
  • Controleer of één van de kranen voor warmwater drupt. Zo ja, draai deze kranen goed dicht. Indien een kraan drupt zal de CV geen warm water afgeven aan de radiatoren.
  • Controleer de druk in de CV: de wijzer van de drukmeter moet tussen de 1,5 en 2 bar staan. Zo niet dan ( indien mogelijk) bijvullen tot de juiste druk. ( zie bijvullen en ontluchten)
  • Controleer of de waakvlam van uw toestel brandt ( indien aanwezig) Zo niet, steek de waakvlam dan aan.

Indien het toestel na het doorlopen van deze checklist nog in storing is, kunt u een afspraak maken om de storing te laten verhelpen. Wij komen dan  zo snel mogelijk bij u langs om het probleem aan te pakken.

Comments are closed.
Dirk Praat CV Service

Dirk Praat CV Service is erkend installateur van Intergas, Remeha en Bosch: dé vakman voor CV ketel installatie, vervanging, onderhoud, service en storingen. Of u nu een nieuwe CV ketel nodig heeft wegens verhuizing of een duurzame warmte terugwinunit wilt installeren.

De CV ketel wijzer

Welke CV ketel het beste bij u past hangt van een paar dingen af. De CV ketel wijzer helpt u op weg!

Naar de CV-ketel Wijzer