Dé vakman voor CV ketel installatie, vervanging, onderhoud, service en storingen in en om Alkmaar

Ma-vrij: 08:00 - 18:00

24uurs Storing Service

Erkend Installateur

Kwaliteit en Zekerheid

Bel +31 6 49 94 73 79

Alkmaar en omstreken

Verwarming en radiatoren ontluchten

Verwarming ontluchten | Dirk Praat CV Service

Het ontluchten van de verwarming moet altijd gebeuren nadat de CV ketel is bijgevuld. Heeft u last van “Knallende” pijpen en zit er genoeg water in de CV ketel? Ook dan kan ontluchten het probleem oplossen.

Het ontluchten van de verwarming

  • Draai alle radiatoren openen schakel de circulatiepomp bij de cv-ketel uit door de stekker uit het stopcontact te trekken.
  • Ga hierna van beneden naar boven alle radiatoren langs en draai overal met het bijbehorende ontluchtingssleuteltje het ontluchtingskraantje open tot er een straaltje water uitkomt. ( denk erom dit water kan zwart zijn dus opvangen in een doek).

Vergeet het ontluchtingskraantje bij de cv en het expansievat niet. Indien u deze procedure regelmatig moet herhalen, dan duidt dit op een lekkage of een defect expansievat. Plan dan een afspraak in voor een onderhoudsbeurt.

Comments are closed.
Dirk Praat CV Service

Dirk Praat CV Service is erkend installateur van Intergas, Remeha en Bosch: dé vakman voor CV ketel installatie, vervanging, onderhoud, service en storingen. Of u nu een nieuwe CV ketel nodig heeft wegens verhuizing of een duurzame warmte terugwinunit wilt installeren.

De CV ketel wijzer

Welke CV ketel het beste bij u past hangt van een paar dingen af. De CV ketel wijzer helpt u op weg!

Naar de CV-ketel Wijzer