Dé vakman voor CV ketel installatie, vervanging, onderhoud, service en storingen in en om Alkmaar

Ma-vrij: 08:00 - 18:00

24uurs Storing Service

Erkend Installateur

Kwaliteit en Zekerheid

Bel +31 6 49 94 73 79

Alkmaar en omstreken

CV Installatie

CV Installatie

Verhuisd? Nieuwe woning? Toe aan een nieuwe CV ketel?

Nieuwe CV ketel nodig?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor CV ketel u nodig heeft. Welke eisen stelt u aan uw CV ketel? In een persoonlijk gesprek kunnen wij u adviseren welke mogelijkheden het beste aansluiten op uw behoeften. Wat zijn voor u de voordelen van kopen of leasen en welke service past bij uw situatie...

Maak een afspraak, bekijk onze catalogus of vraag direct meer informatie aan over de CV ketel van uw keuze!

De keuze van een cv ketel hangt af verschillende factoren. Het uitgangspunt is dat als het buiten kouder wordt, het in uw woning lekker warm blijft! Een belangrijke factor zijn uw persoonlijke wensen. U wilt warm water, een bad snel vullen of twee warm waterkranen tegelijk open zetten. Afhankelijk van deze wensen is een bepaalt type ketel noodzakelijk.

 

Voorbeeld
Een goed geïsoleerde woning met een totale inhoud van 400 m³ heeft een cv ketel nodig van tenminste, 400 m³ x 45 Watt, 18000 Watt, oftewel 18 kW.

Conventioneel, verbeterd rendement (VR) of hoog rendement (HR)?

Het grote verschil in (combi) ketels heeft met het rendement van de cv ketel te maken. De conventionele cv ketel heeft een rendement van 65%. Dat wil zeggen dat de energiewaarde van gas wordt omgezet in warmte. Bij een HR, oftewel een hoogrendement cv ketel ligt die waarde op 97% en bij een VR, verbeterd rendement op 83%. De twee laatste ketels zijn aanzienlijk zuiniger.

De CV Ketel Wijzer

Welke CV ketel het beste bij u past hangt van een paar dingen af. De CV ketel wijzer helpt u op weg met een advies op maat!