Dé vakman voor CV ketel installatie, vervanging, onderhoud, service en storingen in en om Alkmaar

Ma-vrij: 08:00 - 18:00

24uurs Storing Service

Erkend Installateur

Kwaliteit en Zekerheid

Bel +31 6 49 94 73 79

Alkmaar en omstreken

De CV Ketel bijvullen

Uw CV bijvullen is zo gepiept | Dirk Praat CV service

Als u water hoort stromen in uw verwarming, dan is het wellicht nodig om de installatie bij te vullen en te ontluchten. Het bijvullen van een CV is gemakkelijk zelf te doen! Het enige dat u nodig heeft is de bijvulslang van de CV en onderstaande lijst.

Zo werkt het bijvullen van de CV ketel

  1. Controleer eerst de waterdruk op de manometer van uw cv-ketel. De zwarte bewegende wijzer moet tussen de 1 en 2 bar staan. Staat de zwarte wijzer lager dan 1 bar, dan is bijvullen noodzakelijk.
  2. Laat de installatie voor het bijvullen eerst afkoelen.
  3. Draai vervolgens alle radiatoren open en trek de stekker van de circulatiepomp bij de cv-ketel uit het stopcontact.
  4. In de buurt van de manometer zit een vulaftapkraan; koppel hier de bijgeleverde vulslang aan. Zorg dat er geen lucht in de slang zit.
  5. Als de vulslang aan de andere zijde op de waterleiding (wasmachinekraan) is gekoppeld, opent u de vulkraan (zondig met een speciale sleutel). Houd de drukmeter in de gaten en draai de kraan dicht als de zwarte wijzer tussen de 1,5 en 2 bar staat. Vulkraan van de cv-installatie sluiten en de slang afkoppelen.
  6. Stekker van de circulatiepomp weer in het stopcontact steken.

Staat de drukmeter weer tussen de 1,5 en 2 bar dan moet u de verwarming ontluchten. Doet u dit niet dan kan dit een knallen geluid in de leidingen tot gevolg hebben.

Verwarming ontluchten

Comments are closed.
Dirk Praat CV Service

Dirk Praat CV Service is erkend installateur van Intergas, Remeha en Bosch: dé vakman voor CV ketel installatie, vervanging, onderhoud, service en storingen. Of u nu een nieuwe CV ketel nodig heeft wegens verhuizing of een duurzame warmte terugwinunit wilt installeren.

De CV ketel wijzer

Welke CV ketel het beste bij u past hangt van een paar dingen af. De CV ketel wijzer helpt u op weg!

Naar de CV-ketel Wijzer