Dé vakman voor CV ketel installatie, vervanging, onderhoud, service en storingen in en om Alkmaar

Ma-vrij: 08:00 - 18:00

24uurs Storing Service

Erkend Installateur

Kwaliteit en Zekerheid

Bel +31 6 49 94 73 79

Alkmaar en omstreken

Wat is een HR CV ketel?

Nieuwe CV ketel nodig? Dirk Praat CV service

Wat is het verschil tussen Conventioneel, verbeterd rendement (VR) of hoog rendement (HR) CV ketels?

Het grote verschil in (combi) ketels heeft met het rendement van de cv ketel te maken. De conventionele cv ketel heeft een rendement van 65%. Dat wil zeggen dat de energiewaarde van gas wordt omgezet in warmte. Bij een HR, oftewel een hoogrendement cv ketel ligt die waarde op 97% en bij een VR, verbeterd rendement op 83%. De twee laatste ketels zijn aanzienlijk zuiniger.

Conventionele ketels

Conventionele CV-ketels doen niets anders dan water verwarmen door gas te verbanden en het verwarde water vervolgens door het buizen- en radiator systeem van de woning te pompen. De warmte wordt geregeld met een thermostaat. Conventionele CV-ketels hebben een rendement van 65%, wat wil zeggen dat de resterende 35% procent energie van het gas verloren gaat tijdens het verwarmingsproces.

HR CV ketel (Combiketels)

Bij een combiketel wordt er onderscheid gemaakt tussen een HR ketel (Hoog Rendements CV ketel) en een VR ketel (Verbeterd Rendement CV ketel).

Een HR combiketel is een CV ketel met een rendement van 97%. Dit percentage wordt gerealiseerd omdat de vrijgekomen waterdamp niet worden meegerekend bij het vaststellen van het rendement, terwijl deze waterdamp wel wordt gebruikt bij het genereren van de warmte.

Soms is er niet genoeg ruimte / afvoer om een HR CV ketel te installeren. In dat geval kan het installeren van een VR combiketel een betere optie zijn.

HR CV ketel kopen

De levensduur van een CV ligt rond de 12 jaar. Een hoger rendement betekend dus 12 jaar lang stookkosten besparen! Een HR CV-ketel kan zichzelf op die manier voor een deel terug verdienen. Welke HR CV ketel geschikt is voor uw situatie kunt u zelf opzoeken in onze CV Ketelwijzer of vraag een vrijblijvend advies gesprek aan.

Comments are closed.
Dirk Praat CV Service

Dirk Praat CV Service is erkend installateur van Intergas, Remeha en Bosch: dé vakman voor CV ketel installatie, vervanging, onderhoud, service en storingen. Of u nu een nieuwe CV ketel nodig heeft wegens verhuizing of een duurzame warmte terugwinunit wilt installeren.

De CV ketel wijzer

Welke CV ketel het beste bij u past hangt van een paar dingen af. De CV ketel wijzer helpt u op weg!

Naar de CV-ketel Wijzer